Călătorie pe tărâmul emoțiilor

Mentor-PAPILLON Otilia CRĂCIUN

Cum bine știi, eu, Copilul-PAPILLON sunt oricând deschis să accept noi provocări! Sunt gata să învăț cum să îmi construiesc proiecte și vise, cum să îmi cultiv intuiția creativă și relațiile sociale frumoase și trainice, cum să îmi folosesc punctele tari și talentele. Eu, Copilul-PAPILLON sunt gata să fiu antrenat în arta de a pune întrebari, de a căuta răspunsuri, de a-mi dezvolta noi abilități de exprimare a ceea ce simt.

Vreau să aflu, de la cea mai fragedă vârstă, cum să înfrunt în mintea mea tot ce mă blochează pe dinăuntru. Vreau să învăț să nu renunț, să învăț să mă pun în locul celorlalți – pe scurt, vreau să fiu stăpânul emoțiilor mele!

Ce voi face la ateliere?

-Voi deschide Cutia cu surprize (dezvoltarea abilităților de comunicare și de  interacțiune cu ceilalți). Voi răspunde la întrebarea Cum mă simt? și voi începe călătoria pe tărâmul emoţiilor. Această aventură implică mult curaj din partea mea, dar şi o mare dorinţă de a evolua, de a experimenta stări și trăiri diferite. Asta fiindcă, pentru a mă cunoaşte cu adevărat, e bine să le trăiesc pe toate şi să fiu conştient de toate, cu luminile şi umbrele lor.

-Voi merge cu Trenulețul poveștilor (dezvoltarea abilităților și gestionarea emoțiilor). Voi afla care sunt punctele mele tari, pentru a le folosi, în viitor, ori de câte ori trebuie să caut soluții creative sau să depășesc anumite blocaje. Voi răspunde la întrebarea Ce pot eu să fac? Iar dacă „nu pot să fac asta”, atunci „ce s-ar întâmpla dacă aș putea?” Iar data viitoare când voi crede că nu pot realiza ceva, mă uit la lista „Ce pot eu să fac?”…

-Eu sunt Micul optimist (capacitatea de a relaționa și de a stabili relații cu cei din jur, prin intermediul poveștilor). Optimismul ar trebui să fie o obișnuinţă, un stil de viaţă cultivat de mic, orientat spre a gândi pozitiv. Din fericire pentru mine, optimismul este o abilitate a inteligenței emoționale care poate fi dobândită şi exersată! Tot acum voi învăţa ce sunt obiectivele personale şi cum să le dau o formă concretă!

-Devin Micul înțelept (capacitatea de adaptare la situații noi). Voi continua să lucrez cu afirmaţiile pozitive, dar și cu imaginea de sine – adevărata cheie pentru împlinirea în viață. Aşadar, învăţ despre mine și încerc să răspund la mai multe întrebări: Ce așteptări am de la mine? Ce cred despre mine? Şi desigur cum ajung la destinaţie, savurând totodată şi călătoria?

-Descopăr Butonul bucuriei (capacitatea de adaptare prin jocuri). Prin tehnica jocului de echipă voi învăţa cum să fac faţă supărării sau criticii. Voi afla ce este și unde este bucuria în corp. Prin joc, îmi voi identifica emoțiile, instrumente valoroase de cunoaştere şi autocunoaştere. Voi călători în timp și mă voi întoarce în prezent cu răspunsul la întrebarea cum și unde am acum bucuria ?

Vârsta indicată: 4 – 7 ani

Cost: 120 lei (4 săptămâni)

Capacitate: 10 locuri

Când are loc: În fiecare luni, între orele 17,30 – 19,00, începând de luni, 2 octombrie 2017

Informații și programări: 0740.255.004