Mentor-PAPILLON Valentina Tanasaciuc, pentru Grupa copiilor de clasele II-IV

                                                                                                                             Mentor-PAPILLON Irina PANAITE pentru Grupa copiilor de Clasa Zero și Clasa I

De ce „Afterschool la Papillon” e mai mult decât un simplu program după școală
      • Papillon e ALTFEL: aici încurajăm creativitatea, dăm avânt curiozității și antrenăm imaginația copiilor!
      • Papillon e FLEXIBIL: rezolvăm temele împreună cu ei, dar,le arătăm și cum să aplice practic noile cunoștințe, prin activități educaționale inedite.
      • Papillon e SURPRINZĂTOR: copiii participă la o mulțime de ateliere interactive de dezvoltare personală și au parte de multe jocuri de echipă și individuale.
      • Papillon e ca o FAMILIE: nu în ultimul rând, ne preocupă să menținem o atmosferă caldă, familială și să creăm un mediu echilibrat și o stare de bine pentru fiecare copil în parte.
Cum decurge o zi de „Afterschool la Papillon”

La sfârșitul orelor, una dintre persoanele din echipa Papillon îl preia pe copil de la școala unde învață. Mai întâi, el și ceilalți colegi de afterschool își vor lăsa obiectele personale la Asociația Papillon, după care vor merge să ia masa de prânz la Restaurantul „La Cosoreanu”, situat la 2-3 minute distanță de sediul nostru.

Activități diferite în funcție de vârstă. Ajunși din nou la Papillon, ne relaxăm până la ora 14.00, când începem programul propriu-zis de activități, separat pentru două grupe: copiii de Clasa Zero și Clasa I, respectiv, cei de clasele a II-a, a III-a și a IV-a. Pentru început, copiii își fac temele pentru ziua următoare și, la nevoie, primesc de la Mentorul-PAPILLON informații suplimentare despre subiectele tratate la lecții. Am ales un program diferențiat întrucât e vorba de etape de dezvoltare diferite cu nevoi diferite. Copiii de Clasa Zero și de Clasa I sunt în fața unui nou început, iar toate schimbările și noile deprinderi presupuse de trecerea de la grădiniță la școală sunt tratate cu atenție sporită de mentorii noștri.

Ajutor la lecții, dar și ateliere interactive. Odată temele încheiate cu bine, spunem START programului de activități gândit pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Știm destule jocuri de intercunoaștere și autocunoaștere, de relaționare pozitivă sau de comunicare de calitate, astfel încât copiii să afle, într-un mod creativ și jucăuș, cum să fie mai încrezători în forțele proprii sau cum să-și dezvolte imaginația. De altfel, în funcție de programul lor zilnic și de volumul de sarcini pentru orele de a doua zi, ne dorim să îi antrenăm în cât mai multe dintre Atelierele educative organizate în mod obișnuit la Papillon, de la cel de alimentație sănătoasă sau cel de vestimentație până la cele de craft și de creație.

Program

12:00Îi preluăm și transportăm pe copii de la școală la sediul Papillon
12:30 / 13:30 În funcție de ora la care termină școala, iau masa de prânz și apoi se odihnesc
14:00 Rezolvă temele și iau parte la activități educative și de dezvoltare personală
17:00 Le propunem un program individual de joacă
17:00 / 17:30Vă așteptăm să veniți pentru a-i prelua pe copiii

Cost: 750 lei / lună (toate cheltuielile incluse)
Informații despre „Afterschool la Papillon”: 0740.255.004 (președinta Asociației Papillon, Corina Chiriac)


Mai jos vă redăm câteva din expriențele frumoase de la „Afterschool la Papillon” și de la Atelierele educative, pe care le-am împărtășit și pe blogul nostru:

„Există copilărie frumoasă și după școală”

„Rareș v-a ales pe voi!”