Pasiunea mea: frumoasa Antichitate

Mentor-PAPILLON – Costel Vicențiu RUGINĂ

Cine sunt eu, Copilul-PAPILLON? Cum am ajuns aici, pe aceste meleaguri? Cum trăiau oamenii în preistorie? Cine a inventat roata? Cum au descoperit oamenii focul? Aceste întrebări, dar şi toate civilizaţiile înfloritoare ale Antichităţii, cu secretele, cu frumuseţea şi măreţia lor, mă atrag şi mă fascinează deopotrivă. Hai să cunoşti şi tu minunile Antichităţii, perioada care a stârnit, poate, cel mai mare interes din partea istoricilor şi a oamenilor de știință. 

Ziua 1 „Istoria între legende, mituri și realitate” – Cu harta în mână, încerc să identific unde se aflau popoarele antice din Orient și Europa, apoi povestim legendele lor și aflăm detalii de-a dreptul pasionante despre vechile religii și despre zeii antici.

Ziua 2 „Ating trecutul cu mâna” – Voi lucra cu echipa mea la macheta unui templu grecesc, a Marei Piramide din Egipt sau, poate, la cea a Sfinxului. Doar așa voi conștientiza cât de pricepute și pline de măiestrie au fost popoarele antice și cât de important este să păstrăm aceste vestigii!

Ziua 3 „Să ne cunoaștem strămoșii” – Despre daci și despre romani aflu tot ce n-am aflat la școală, cunosc lideri cu caracter, de la care am ce să învăț chiar și azi, și descopăr monumente și vestigii importante.

Ziua 4 „Pot fi un inginer antic” – Da, sunt mândru că voi construi o catapultă sau chiar un turn mobil, chiar dacă toate vor fi din lemn și carton. Așa îmi ascut simțul și abilitățile practice, dar îmi cultiv și spiritul de echipă!

Ziua 5 „Vizită la Muzeul de Istorie Galați” – Voi face un periplu imaginar în istoria orașului, cu ajutorul pieselor antice expuse la muzeu, obiecte folosite cândva, acum mii de ani, de cei care au locuit în această zonă. Vii și tu cu mine?

Vârstă indicată: 10 – 14 ani

Cost: 140 lei (cinci ateliere)

Când are loc: La o dată pe care o vom anunța din timp

Informații și programări: 0740.255.004