Pur și simplu ador călătoriile!

Mentor-PAPILLON: Smaranda ENICĂ

Am visat de multe ori să merg în locuri uimitoare, despre care eu, Copilul-PAPILLON, doar am citit sau am auzit. Dar dornic de aventură cum sunt, chiar acum m-aș urca în tren, în avion sau pe vapor, ca să ajung în orice loc din lume! Și asta fac, aici, la Papillon, trec barierele și chiar călătoresc…

Ziua 1 „Sunt turist în lumea-ntreagă” – Aflu cum și când a apărut „turismul” și ce tip de turism se practică pe diferite meridiane ale lumii. Mă ajuți și tu să găsim obiectivele demne de vizitat în marile orașe ale lumii – Istanbul, Praga, Moscova, Barcelona, Roma, Paris, Londra, Atena, Viena?

Ziua 2 „Hai-hui prin România” – Azi intru în pielea unui manager de agenție de turism și îți propun cele mai interesante itinerarii în țară! Calculez bugetul necesar și aleg mijlocul de transport cu care ajung la destinație, caut un spațiu confortabil de cazare și mă interesez ce obiective am de vizitat. Ai vrea să îți fiu ghid turistic?

Ziua 3 „Cunoaște-ți orașul!” – E timpul să descopăr cele mai frumoase imagini și locuri din orașul meu, iar apoi să mă aventurez în „Vânătoarea de comori”, chiar pe străzile Galațiului, încercând să aflu dacă e doar un mit faptul că ne putem dezvolta și promova turistic. Și chiar voi redacta în scris o propunere către autoritățile locale, privind clădirile ce ar putea fi renovate sau obiectivele turistice ce ar trebui puse în valoare!

Ziua 4 „Călător pe cărări de munte” – Nu în ultimul rând, voi învăța „să citesc” harta turistică a unor frumoase masive montane din România, voi desluși marcajele de pe cărările de munte, voi afla ce echipament îmi este indispensabil într-o excursie (apropo, tu știi să montezi un cort?) și ce reguli importante am de respectat!

Ziua 5 „Excursie în Munții Măcin” – Și, la final, voi porni la drum cu rucsacul în spinare, într-o expediție adevărată în Munții Măcin, organizată de mentorul nostru, un montanist în toată puterea cuvântului. Voi face mișcare, multe fotografii cu plante și cu micile viețuitoare întâlnite pe drum (poate niște broaște țestoase?) și promit să fiu ecologist. Eu deja îmi pregătesc rucsacul!

Vârsta indicată: 10 – 14 ani

Cost: 180 de lei (cinci ateliere)

Capacitate: 10 locuri

Când are loc: La o dată pe care o vom anunța ulterior

Informații și programări: 0740.255.004