Mentor-PAPILLON Victor Ioan MIHĂILESCU

Este lector universitar doctor la Facultatea de Arte, Universitatea „Dunărea de Jos” – Galați. A absolvit Facultatea de Arte – Galați, are un master în dramaturgie cinematografică, iar studiile doctorale au avut ca temă pedagogia teatrală. A făcut parte din echipa unor proiecte europene din zona educației și a desfășurat numeroase proiecte educaționale în parteneriate cu licee, organizații și instituții locale, care au avut ca principal scop promovarea beneficiilor educației teatrale în rândul tinerilor. În perioada 2012-2016 a fost profesor de teatru la Liceul de Arte „D. Cuclin” – Galați, implicând elevii în proiecte internaționale, festivaluri, concursuri și olimpiade naționale. A pregătit elevi pentru concursuri de teatru internaționale și a desfășurat diverse inițiative educaționale inedite.

„Nu mă obișnuiesc cu rutina și cu inerția instituțională, așa că mă implic ori de câte ori am ocazia în proiecte independente, care vizează mai ales componenta non-formală a educației. Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu adolescenți și tineri, în special pentru că sunt lipsiți de preconcepții și prejudecăți. Cred cu tărie în beneficiile educației teatrale și consider că este esențială pentru dezvoltarea tinerilor în lumea modernă, care promovează principii și aptitudini precum creativitatea, flexibilitatea sau colaborarea.” – Victor Ioan MIHĂILESCU.