Viziunea Papillon

Cine face parte din Asociația Papillon?

Suntem un grup de părinți impresionați de „Povestea Băiețelului” și care și-au propus să facă pasul înainte în educația copiilor, acolo unde școala, inflexibilă din lipsă de resurse sau de viziune, pur și simplu nu mai ajunge.

Ce ne dorim noi?

Ne dorim să ne învățăm copiii să zboare, să viseze, să creeze, să învețe, să râdă, să se joace, să alerge, să îndrăznească, să vorbească, să creadă, să plângă, să lupte, să ajute, să fie fericiți.

Cum vrem să facem toate aceste lucruri posibile?

La Atelierele educative și la Afterschool Papillon, unde copiii vor realiza cât e de frumos să citești, să vorbești, să descoperi și să te descoperi, să cunoști și să te cunoști, să înveți lucruri noi sau să aplici lucrurile deja știute dar catalogate drept inutile…

Cine ne va ajuta în acest demers?

Oamenii pasionați, dispuși să își împărtășească experiența și plăcerea de a face un lucru de calitate, cu drag și neconstrânși de bariere rigide, care îi vor ajuta pe copii să le îmbrățișeze pasiunile sau să-și descopere propriile trasee îndrăznețe de zbor.

Pentru cine vrem să facem aceste lucruri?

Pentru fiecare copil în parte, respectându-i individualitatea, personalitatea, pasiunile și nevoile, dar și integrându-l într-un colectiv frumos, într-o veșnică efervescență pentru cunoaștere. Pentru că noi credem că oceanul e făcut dintr-un infinit de picături care, unite într-un val, pot sculpta minuni în orice mal stâncos.

Unde începe rolul nostru?

Acolo unde școala se oprește și nu reușește să aducă în planul concret informația teoretică predată la clasă. Misiunea Papillon e aceea de a le arăta copiilor cât de multe știu și ce lucruri extraordinare pot realiza cu tot ce au asimilat în anii de grădiniță sau școală, de a le arăta și câte încă alte milioane de lucruri minunate și nebănuite așteaptă la doar un zbor de fluture depărtare pentru a fi descoperite!

Cine e, de fapt, PAPILLON?

PAPILLON e părintele care, la fel ca noi, vrea pentru copilul său ca toate lucrurile bune de mai sus să se întâmple în realitate. PAPILLON e și mentorul conștient că întrebările pătrunzătoare ale unui copil sunt mult mai importante decât răspunsurile sale prompte. PAPILLON e, bineînțeles, copilul care, acum și aici, își începe lungul și frumosul zbor în viață.

PAPILLON

În limba franceză, substantivul „papillon” se pronunță [pa-pi-iõ] și înseamnă „fluture”.